Search
  • R V

Бижутата през зимата

Като изключим тази топла зима, през повечето време в студените месеци кожата ни е скрита под купища дрехи. Това обаче не пречи да блестим с красиви бижута, дори в най-лютите атмосферни условия. Има няколко типа накити, с които може да разведрим зимната си визия и да стоплим очите и сърцата на околните. И нашите!


Дълги колиета

Ако през лятото носехме наведнъж комбинация от много верижки с различна дължина, то през зимата можем да заложим само на едно по-солидно и дълго колие или медальон. Винтидж бижутата са много подходящи за тази цел, а в антикварните магазини може да откриете неподозирани съкровища.

Този тип бижу ще стои добре на кашмирена рокля, както и на блузи с V­-образно, прибрано деколте или поло. Хубавото на дългото колие е, че то отива на почти всеки стил – от елегантен до спортен, стига да го съчетаете правилно.

Големи пръстени

Няколко нежни пръстена, носени заедно, изглеждат чудесно през лятото, но зимата този вариант определено е по-неудобен, особено когато трябва да слагаме и сваляме ръкавици. По-безопасно и същевременно красиво е да изберете един или два по-масивни пръстена, които ще стоят стабилно на пръстите ви. Особено подходящи са пръстени с камъни – според зодията или в цвят от вашата цветова палитра.

По-олекотени гривни

Когато носим дълги ръкави или обемни пуловери, китките ни са покрити и всяка по-голяма, плътно прилепнала по ръката или сложно инкрустирана гривна би била неподходяща – може да се изгуби или закачи в дрехата ни. Затова добър избор би бил по-леките, естествено падащи гривни - тип верижка или плочка, които деликатно се подават под ръкавите.


Обеци на винт

Малките обеци на винт със сигурност са по-практични през зимния сезон – най-вече защото не висят и няма опасност да се закачат в шала или ревера на палтото ви. А разнообразието им е огромно – от нежни и деликатни, през геометрични, до такива със солидни камъни.Брошките

Ако първата асоциация с брошките е отминалото време на баба ви, сега ще ви оборя. Този тип бижу се завръща с пълна сила, съчетавайки чара на миналото и духа на настоящето. Брошките могат да освежат и придадат живот на всеки елемент от облеклото ви, независимо дали говорим за шапка, шал, палто, блуза или рокля. Така че, не е лошо да се поровите в бабините бижута и да дадете шанс на добрата стара брошка.

Не забравяйте, че за да изглеждате в хармония с бижутата си, те трябва да са съобразени с костната ви система и типа сезон, към който принадлежите.


Снимки © Pinterest

0 views
  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 by Rumyana Velichkova, Image Consultant. All rights reserved.