Search
  • R V

Как да се обличаме без стрес?


Ако сутрин не си задавате въпроса „Какво да облека днес?“, спрете да четете нататък и поздравления, че сте се справили с този вечен женски въпрос.


За останалите – подготвила съм ви няколко ценни ориентири, с които изборът на облекло сутрин да е безупречен, да ви отнема все по-малко време и най-вече – да не ви стресира допълнително.


Вижте какво ще е времето

Знам, че повечето от вас заспиват с телефон в ръка (вредно е). Но ако така или иначе го правите, хвърлете един поглед на прогнозата за времето. Дали ще е ужасно студено или приятно топло – това ви е достатъчно, за да сте подготвени.


Започнете с най-важното

Панталон, пола или рокля? Какво ви предстои днес – важна среща, лежерен ден в офиса или много ходене. В зависимост от типа екшън, подберете това, в което ще се чувствате най-комфортно. Много се набива на очи, ако се чувствате неудобно в дрехите си.


Обикновено първо започваме с долната част – пола или панталон – и после избираме подходяща връхна дреха – било то риза, блуза или сако. Ако имате съмнение как да ги съчетаете, предлагам ви следната формула:


· Неутрална долна част и горна част, която може да е в различен цвят и материя

· Неутрална горна част и долна част, която може да разнообразите с различен цвят и материя

· Неутрална горна и долна част – скучно, но може да придадете живот на визията си с аксесоари

· Облекло от една част – рокля или гащеризон, за които няма да мислите много.


Аксесоарите

Те трябва да допълват цялостната ви визия или да служат за акцент. Може да добавите различни бижута, колан, часовник, шал, като съветът ми тук е да не прекалявате с аксесоарите – помнете репликата на Коко Шанел, че винаги трябва да махаме един преди да излезем от вкъщи.


И за финал споделям, че понякога зад „няма какво да облека тази сутрин“ се крие таен порив за шопинг.0 views
  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 by Rumyana Velichkova, Image Consultant. All rights reserved.