Search
  • R V

Как да се обличаме през зимата, ако принадлежим към по-светлите цветови палитри?

Когато настъпи зимата, по навик или повлияни от модните тенденции, някои от нас веднага залитат към наситените, прохладни и чисти цветове, характерни за сезона. Проблемът е, че типично зимните нюанси не са за всеки. Ако според цветовия анализ спадате към тип пролет или лято, има опасност да потънете в тези цветове и да изглеждате нехармонично.

Как тогава да се насладим на зимата и да изглеждаме себе си? Просто следвайте тези стъпки.


Определете точно вашия сезон

Всеки от нас принадлежи към един от четирите основни сезона. Има различни техники как да определим към коя категория спадаме, но най-прецизно този анализ може да бъде извършен от професионален имидж консултант. Лесно можем да се насочим кой е нашият основен сезон, но оттам е важно да дефинираме точно към коя негова подкатегория падаме, за да разберем нашата цветова палитра. Затова тук е необходимо прецизното око на експерт по цветови анализ.


Приведете цветовата палитра в действие

Веднъж щом знаете вашата цветова палитра, нещата стават по-лесни. Палитрата съдържа набор от различни цветове в различни тонове – по-светли, по-тъмни и междинни. Ако сте пролет или лято, вашата цветова палитра ще бъде с повече светли и междинни тонове, но все пак в нея ще откриете и по-тъмни цветове. Именно тях може да използвате през зимните месеци.


Внимавайте с тъмните цветове

Ако сте пролетно или лятно момиче, зимата може да ви изкуши да се обличате само в тъмния цветови спектър на вашата палитра. Моят съвет е да не го правите. Като по-светли сезони, вашето излъчване не е много контрастно – често цветът на косата и кожата се сливат. Ето защо най-добре е да се придържате към нисък контраст в облеклото си. Например, много силен контраст за вас би бил черен панталон и бял пуловер. Освен че не е подходяща за вашия сезон, тази комбинация е прекалено контрастираща и ще ви обезличи. Много по-правилен подход би бил да съчетаете панталон със светло или средно тъмен нюанс на синьото и пуловер в по-светъл тон.

Друг вариант да смекчите ефекта на тъмните цветове е да ги комбинирате с аксесоари в по-светлата гама от вашата цветова палитра – шалове, шапки, чанти. Всичко, което прави визията ви по-лека и нежна, като намалява контраста, е чудесен избор.


Материите имат значение

Не всички цветове изглеждат добре през зимата, особено ако материята не е подходяща. Зимната връхна дреха може да създаде проблеми на дамите, които не спадат към този сезон, тъй като в повечето случаи в магазините изобилстват палта и якета в черно или други тъмни цветове. Добре е да отделите време и да потърсите връхни дрехи в тъмната гама от вашата палитра (например тъмно синьо, какао, стоманено сиво или зелено) или пък да заложите на акцента и да си вземете палто в цвят от светлия спектър.


Снимки © Pinterest

0 views
  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 by Rumyana Velichkova, Image Consultant. All rights reserved.